dimecres, 20 de setembre del 2017


Sistema oparatiu Linux:

Linux és el sistema operatiu format pel Nucli del sistema operatiu (kernel) Linux juntament amb els GNU utilitats, denominades GNU / Linux. Avui en dia, hi ha moltes distribucions de programari basades en aquest sistema operatiu.

El nucli del sistema operatiu Linux va néixer el 1991 a Helsinki, quan Linus Torvalds va implementar un clon de UNIX basant-se en el seu coneixement del sistema operatiu Minix i les seves limitacions per tal d'aplicar-les a les noves possibilitats de gestió de memòria en mode protegit dels processadors Intel 80386, una arquitectura molt comuna l'any 1991 i amb millores substancials respecte a les anteriors versions d'ordinadors personals i dels quals Minix no obté beneficis. [3] Les utilitats GNU, necessàries per tenir un sistema operatiu complet, tenen el seu origen en el projecte de Richard Stallman de crear un sistema operatiu lliure, que va començar el 1983 a la Free Software Foundation.

Aquest sistema operatiu va créixer gràcies al treball col·laboratiu de programadors de tot el món, els quals es van sumar a la crida per a desenvolupadors que Linus Torvalds va realitzar quan es va fer pública la primera versió del nucli del sistema operatiu.


Stallman insisteix que el nom correcte per aquest tipus de sistema operatiu és GNU / Linux, ja que els GNU utilitats són essencials pel seu funcionament. A la pràctica, la majoria de distribuïdors i usuaris utilitzen només el terme Linux per referir-se al sistema operatiu complet, bé per comoditat, bé perquè consideren que el nucli és la part més rellevant i que ha de donar nom al sistema. La majoria de les distribucions utilitzen el terme Linux per referir-se al sistema operatiu, tot i que n'hi ha que utilitzen "GNU / Linux", per exemple, Debian i GnuLinEx.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada